Florentinski laboratorij

USTANOVITELJ

Roberto Bonfanti – vodilni predstavnik skupine mednarodnih raziskovalcev na področju originalne in napredne kozmetike – izobraževanje iz agronomije je nadgradil s študijem na Fakulteti za farmacijo v Urbinu, kjer se je poglobil v študij biotehnologije v službi lepote. Bilo je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so se po obdobju nadaljnjega študija in eksperimentiranja, v Firencah odprli laboratoriji Laboratori Hur.

Celostna vizija Laboratori HUR spreminja tradicionalni pristop k negi kože v nov pristop, kjer se stikata znanost in narava; DNK toskanskega ozemlja, bogatega z idejami in predlogi; kultura dežele, tudi gastronomska; in nenazadnje okusi in arome preteklosti in sedanjosti, kjer so raziskave vedno na prvem mestu.

Znanstvena metoda, ki jo je razvil Roberto, temelji tudi na nevroznanosti in na zelo močnih medsebojnih povezavah med kožo in možgani. Toda njegova moč je tudi v tem, da se pusti voditi srečanjem, ljudem in vtisom ki jih ponuja vsakdanje življenje, da poišče tisto ravnovesje in dobro počutje, ki nam vedno uide, a je bližje, kot si mislite.

Dovolj je, da imamo globalno vizijo sebe in tega, kar nas obdaja: celosten pristop.

FILOZOFIJA

Hebes Uti Roribus,

akronim Hur: alkimija lepote, mladosti, predvsem pa pristnosti.

Laboratori Hur se ukvarja z nego celotnega človeka: koža je končna meja med nami in zunanjim svetom. Sporoča, kaj smo in kako živimo. Toda pod njo je vse ostalo: življenjski slog, čustva, naša osebna zgodovina, naše biološko ravnovesje.

Laboratori Hur upošteva vse te dejavnike, da ustvari izdelek, ki je prilagojen vam. Izdelek, ki vam pripada in je v skladu z vašim življenjem.

Izdelki Laboratori Hur so pristni. Zato, ker prinašajo resnično korist in ustrezajo potrebam, ki so resnične; ker med rastlinami in sintetičnim izdelkom vedno izberejo moč in naravnost rastlin. Ker cenijo našo tradicijo, našo kulturo, našo zemljo: parfum, barvo, pokrajino in okuse, ki nam pripadajo skozi naš DNK. Zato izdelki Laboratori Hur vstopajo v neposreden dialog z našo kožo in našim telesom.

To je filozofija Laboratori Hur: alkimija številnih dejavnikov, zaradi katerih so izdelki Laboratori Hur posebni … oziroma preprosto pristni.

LABORATORIJ

Vsak posamezen izdelek Hur iz firenškega laboratorija je popolnoma ročno izdelan: gre za izjemno vsakodnevno delo, kjer se raziskave in proizvodnja nemoteno izmenjujeta.

Skupaj z Robertom dela ekipa strokovnjakov, ki podpira njegov ustvarjalni razcvet in omogoča odlične rezultate podjetja.

Vsi sveži rastlinski derivati izvirajo iz ekoloških pridelkov: tukaj se pridobivajo surovine, ki so osnova vsakega izdelka, z uporabo popolnoma naravnih procesov, ki ohranjajo nespremenjeno učinkovitost aktivnih sestavin. V izdelkih Hur so uporabljene številne učinkovine; v vsakem izdelku najdemo različne kombinacije teh sestavin. Kombinacije in delež sestavin v vsakem izdelku so skrbno oblikovani za ustvarjanje najučinkovitejših koristi za kožo.

V proizvodnji izdelkov Hur se ne uporabljajo parafini in parabeni, temveč naravna rastlinska olja, naravni konzervansi in rastlinski emulgatorji. Korak naprej v smeri laboratorijskega dela in razvoja se nanaša na pristop, da pri Huru vsak izdelek velja za spremenljivega in ga je zato mogoče izboljšati, pri čemer se izkoriščajo nenehen napredek kozmetične znanosti in raziskave njegovega ustanovitelja.